23948sdkhjf

Både byudviklere og borgere skal byde på ny by i Nordsjælland

Fagpersoner, virksomheder, foreninger og almindelige borger kan nu komme idéer til udviklingen af Kildedal Nord; Egedal Kommune har netop udskrevet en åben idékonkurrence om udviklingen af området ved Kildedal Station i Nordsjælland. 

Ambitionen for Kildedal Nord er ”et bæredygtigt og klimaneutralt område af høj kvalitet med varierede boformer og boligtyper for alle aldre, hvor natur og bebyggelse er integreret og tilsammen skaber en helhedsoplevelse”, som det formuleres i en pressemeddelelse fra Egedal Kommune. 

Konkurrencen er opdelt i to spor; et fagspor og et borgerspor. 

Fagfolk skal udforme en helhedsplan for Kildedal Nord, mens interessenter og borgere kan komme med innovative idéer – store som små – til udviklingen af området. Både fagsporet og borgersporet bedømmes af den samme dommerkomité, og der er præmier til de bedste forslag. 

Vigtige datoer

  • Konkurrencen starter den 4. november 2021
  • Kick-off spørgemøde den 23. november 2021 på Egedal Rådhus
  • Frist for indlevering af ideer til konkurrencen er den 13. januar 2022
  • Vinder annonceres den 23. marts 2022

– Det er noget helt særligt, at Egedal Kommune inviterer til en åben idékonkurrence for både fagfolk, borgere og andre interessenter. Det betyder, at flere kan deltage, for eksempel både de etablerede tegnestuer, men også arkitektstuderende, borgere, virksomheder og foreninger, siger konkurrencerådgiver Anne-Mette Bølling, arkitekt MAA, der er konkurrencesekretariat for Egedal Kommune på idékonkurrencen, i meddelelsen. 

600 boliger og en daginstitution 

Området skal blandt andet også tilbyde oplevelser og fritidsaktiviteter, der bidrager til områdets identitet og have gode rammer for fysisk aktivitet. Med udgangspunkt i stedets markante natur og kuperede terræn skal Kildedal Nord give adgang til oplevelses- og fritidstilbud for både beboere og besøgende,.

Overordnet skal der disponere et ”passende antal boliger”, som understøtter vision og målsætning for Kildedal Nord. Det vil sige cirka 600 boliger, men der må gerne foreslås færre boliger. Boligbebyggelse må maksimalt opføres i op til 3 etager og 10 meters højde. 

Desuden skal der gøres plads til en daginstitution på anslået 1.650 kvm og plads til cirka 150 børn. 

Der kan også etableres fritids- og oplevelsesfaciliteter eller overnatningsmuligheder, dog maksimalt med fem etager eller 20 meters højde.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.109