23948sdkhjf

Viceborgmester død efter længere tids sygdom

Viceborgmester og tidligere borgmester i Roskilde, Poul Andersen (S), er natten til torsdag sovet stille ind efter længere tids sygdom, 71 år. Det skriver hans familie på politikerens Facebookprofil.

- Poul var dybt engageret i Røde Kors Gundsø, hvor han var formand. Efter stormen Bodil, der virkelig gik hårdt ud over Jyllinge Nordmark, kunne Poul se behov for, at nogle tog hånd om alle de berørte, mens beredskabet og politiet arbejdede. Så han var initiativtager til et unikt samarbejde mellem beredskab, politi, kommune, spontant frivillige og den lokale Røde Kors afdeling. Dette samarbejde udstak rammen for de opgaver de frivillige kunne påtage sig, skriver borgmester Tomas Breddam (S) i et mindeord på Roskilde Kommunes hjemmeside og forsætter:

- Poul har på den måde ikke alene gjort en stor forskel for Jyllinge Nordmark, men for både Roskilde og resten af landet. I 2017 blev samarbejdet til en beredskabsplan for den lokale Røde Kors afdeling, så det frivillige beredskab kunne stå klar ved nye storme eller andre hændelser. Og nu bliver denne plan kopieret og spreder sig til andre dele af Danmark. Det var Poul med rette stolt over.

Poul Andersen blev valgt ind i det tidligere Gundsø Kommune og blev 1. viceborgmester i 2014. Han var borgmester i Roskilde i perioden 27. juni til 8. august 2019, indtil Tomas Breddam blev valgt på et byrådsmøde. Derefter blev Poul Andersen igen viceborgmester frem til sin død.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.172