23948sdkhjf

Sophienberg Gruppen får papir på 26.000 kvm ved nordsjællandsk station

Hørsholm Kommune har nu solgt sine arealer ved Kokkedal Station til udviklingsselskabet Sophienberg Gruppen - købesaftalen for det 26.000 kvm store område er netop underskrevet, skriver kommunen i en pressemeddelelse.

Dermed kan realiseringen af en ny bydel for alvor begynde. Det 26.000 kvm store område bebygges med forskellige funktioner: Boliger til forskellige livsperioder – fra boliger til unge under uddannelse, børnefamilieboliger, ældreegnede boliger og et friplejehjem.

Desuden bygges et P-hus, hvor der er 350 pladser til Kokkedal Stations pendlere. Der kommer desuden en dagligvarebutik og en række andre servicefunktioner. 

Sophienberg Gruppen stod sammen med Rum Arkitekter i spidsen for et hold, som i juli i år vandt konkurrencen om etableringen af en ny bydel ved Kokkedal Station. Desuden består holdet af Eos Partners v. Kristin Arendt, C.F. Møller Architects og Bogl.

Udviklingsproces med dialoger 

Kommunalbestyrelsen formulerede tilbage i 2019 en fremtidsvision for Kokkedal Station, der blandt andet lød: ”Med udviklingen af Kokkedal Station bliver hverdagen lidt lettere. Parker cyklen, bilen, stå af bussen eller toget og kom hurtigt videre. Her er bæredygtige boliger i trygge og venlige rammer med masser af lys og luft og fokus på det gode liv.”

I forbindelse med udviklingsprocessen planlægger Sophienberg Gruppen i samarbejde med Hørsholm Kommune den videre proces i dialog med områdets naboer og byens øvrige borgere og brugere. Hørsholm Kommune forventer, at dialogen med borgere og naboer går i gang i løbet af efteråret-vinteren 2021-22. 

De første boliger, herunder friplejehjemmet, og P-huset er planlagt til at blive ibrugtaget i sommeren 2025.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.125