23948sdkhjf

Entreprenør på plads til dige-opgave på Falster

I september afsatte byrådet i Guldborgsund Kommune penge til anlæg af en ny fællessti på digekronen på det Falsterske Dige, der strækker sig over 17 kilometer på det sydøstlige Falster. 

Siden har opgaven været i udbud. Et udbud der netop er afsluttet med anlægsentreprenøren MSE fra Nørre Alslev på Falster som vinder, skriver Guldborgsund Kommune i en pressemeddelelse.

Fakta om fællesstien 

Stien etableres med slotsgrus og bliver tre meter bred. Den får en styrke, så den er egnet til almindelig færdsel i form af cykler og gående, og så den samtidig kan holde til køretøjer i forbindelse med drift og vedligeholdelse af selve diget. 

Digelaget står for vedligeholdelsen af selve diget og for kystbeskyttelsesdelen, mens Guldborgsund Kommune har ansvaret for den rekreative færdsel på selve digekronen – herunder etablering af en sti.

Dermed er det fysiske arbejde klar til at gå i gang, og det sker allerede denne uge. 

Det bliver Guldborgsund Kommunes borgmester, John Brædder, der sammen med formand for Det Falsterske Digelag, Christian Schou, vil sætte anlægsarbejdet i gang torsdag den 11. november.

– Jeg er rigtigt glad for, at vi er nået hertil, at vi står lige over for at maskinerne kan komme i gang. Som tidsplanen ser ud nu, så er arbejdet helt i mål til maj, så den nye fællessti kan bringe masser af oplevelser til vores mange sommerturister allerede i den kommende sæson, siger borgmesteren i en pressemeddelelse.

Anlægsarbejde i to etaper 

Det 17 km lange anlægsarbejde deles i to etaper. 

Første etape er i Gedesby Strand mellem Sortevej og Birkemosevej – i alt 2,7 km. Det er her arbejdet begynder nu, og det forventes afsluttet inden jul. 

Anden etape er hele den resterende strækning. Tidsplanen for den etape viser, at arbejdet begynder i februar og forventes afsluttet i sidste del af maj. Men som med alle anlægsprojekter på denne årstid, kan der ske ændringer på grund af vejret. 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.093