23948sdkhjf

Fire familier sagsøger kommune for utilstrækkelig handicapstøtte

Fire familier i Københavns Kommune mener ikke, at deres børn har fået tilstrækkeligt med pædagogisk støtte i daginstitutionen.

Derfor er de alle gået sammen om at sagsøge Københavns Kommune. Det skriver Politiken. Familierne har fire organisationer i ryggen.

Kirsten Ketcher, professor i socialret, vurderer, at sagen er af principiel karakter, og at den derfor potentielt kan gå helt til Højesteret.

- Det vil sige, at det kan få betydning ud over Københavns Kommune. Sagerne viser noget om handikappede børns vilkår, når kommunerne prioriterer på en måde, så de ikke opfylder loven, siger hun.

Ifølge professoren er det i øvrigt første gang, at en kommune bliver mødt af et søgsmål, der får økonomisk støtte fra fire organisationer.

Det gælder Forældrenes Landsorganisation (Fola), Københavns Forældresorganisation, Dansk Blindesamfund og Autismeforeningen.

Kirsten Ketcher mener ikke, at kommunen har levet op til dagtilbudsloven. Den siger, at kommunerne har pligt til at sikre børn med støttebehov tilstrækkelig støtte til, at de kan trives og udvikle sig.

I første omgang handler søgsmålet om, at man vil have Københavns Kommune til at give familierne en uforbeholden undskyldning. Det siger deres advokat, Thomas Taguchi, til avisen.

Sagerne omhandler blandt andet et barn, som er blind og et andet, som har autisme. Familierne til børnene har i det hele taget ikke oplevet, at bemandingen i daginstitutionerne har været tilstrækkelig.

Jesper Christensen (S), der er Københavns børne- og ungdomsborgmester, vil ikke forholde sig konkret til nogen af sagerne. Han erkender dog, at der er situationer, hvor kommune gerne ville have håndteret tingene bedre.

- Vi har også brugt erfaringerne fra sagerne til at etablere en række nye tiltag for at undgå lignende situationer igen, siger han.

Kommunen kommer desuden til at kigge på, om der er blevet sparet for meget på støtten til handicappede børn i daginstitutioner.

- Det er ikke nogen hemmelighed, at vi har måttet spare i København på grund af et stigende befolkningstal og en flad økonomi, samtidig med at vi også har reguleret på området for børn med ekstra støttebehov, lyder det.

- Jeg tør ikke sige, om vi kommer til at skrue op igen. Det kommer an på de kommende budgetforhandlinger.

Kilde: /ritzau/

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125