23948sdkhjf

Bygningsstyrelsen vælger vinder af serviceaftale til 2 milliarder kroner

Bygningsstyrelsen har i dag tildelt kontrakten på bølge 2 af Statens Facility Management til serviceleverandøren Coor Service Management. 

Så fra den 1. maj 2022 skal Coor levere de syv serviceydelser kantine, rengøring, intern service, indvendig vedligehold, udendørsarealer, vagt og sikkerhed samt affaldshåndtering til 55 statslige institutioner i københavnsområdet – herunder departementer. 

Kontrakten løber i syv år og har en samlet værdi på lige over 2 mia. kr., oplyser Bygningsstyrelsen i en pressemeddelelse. 

Coor vinder på den højeste kvalitet til den lavest tilbudte pris. Vinderen præsterer samlet set bedst på serviceydelserne samt på blandt andre delkriterierne 'Grøn omstilling', 'til-fredshedsmålinger og 'kvalitetskontrol'.

- Coor er en stærk og meget erfaren spiller på markedet, og når det kommer til fx grøn omstilling, så tænker de hele vejen rundt i servicekæden, fra oprindelse, forarbejdning, produktion og affald, siger direktør i Bygningsstyrelsen Rasmus Brandt Lassen i pressemeddelelsen. 

Udover Coor Service Management var ISS Facility Services og Forenede Service præ-kvalificeret til at byde op opgaven. 

Grønne krav 

Med bølge 2 stiller Bygningsstyrelsen krav til, at leverandøren fremlægger CO2-regnskab for anvendte fødevarer i kantinerne, 60 pct. økologi, svanemærket ren-gøring og omlægning til ikke-fossildrevet transport.

Derudover vil Coor på eget initiativ inden for det første driftsår omlægge alle kantiner i bølge 2 til svanemærkede kantiner, hvilket vil reducere miljøbelastningen.

Ud over de nye grønne tiltag rummer kontrakten også mulighed for fleksibilitet i serviceløsningen, herunder at håndtere departementernes særlige behov som eksemlepvis opstilling til pressemøder med kort varsel og forplejning ved forhandlinger uden for normal arbejdstid. 

Den endelige kontraktindgåelse sker efter udløb af standstill den 23. november 2021.

Bølge 2 er den anden af i alt tre udrulningsbølger, der tilsammen udgør Statens Facility Management. Den tredje og sidste bølge forventes sat i drift i 2024.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094