23948sdkhjf

Enhedslisten vil forbyde krydstogtskibe i København

Kort inden kommunalvalget på tirsdag har Enhedslisten – der i flere målinger står til at blive hovedstadens største parti – fremlagt et forslag om at forbyde anløb af krydstogtskibe i København.

Det fortalte Line Barfod, der er spidskandidat for partiet, til flere medier i løbet af weekenden, og senest bekræftede hun partiets holdning til TV2 Lorrys afsluttende tv-debat søndag aften.

- Vi mener, at det er nødvendigt helt at omlægge turismen til at blive mere bæredygtig. Derfor skal vi forsøge at tiltrække turister, der er i byen i længere tid ad gangen, og som ikke bare skal forbi Den Lille Havfrue, fortalte hun til debatten og uddybede efterfølgende sit synspunkt med følgende:

- Vi står i en klimakrise, som Christiansborg ikke ser ud til at kunne læse, og derfor er vi nødt til selv at gøre noget i København, siger Line Barfod.

Forslaget om at forbyde anløb af krydstogt i den københavnske havn kommer samtidig med, at Enhedslisten har offentliggjort en større klimaplan for København.

I udspillet er også inkluderet, at borgerne i hovedstaden enten skal tilbydes tre år gratis offentlig transport eller tildeles en elcykel såfremt de dropper bilen, ligesom der skal indføres fartbegrænsninger for biler flere steder i byen.

Derudover ønsker man at slå hårdt ned på olie- og kulindustrien, ligesom dieselbiler skal forbydes på Jagtvej, som løber tværs gennem det centrale Nørrebro.

- Det er ikke nok, at København skal have en fin overskrift om, at byen skal være CO2-neutral i 2025. Vi er nødt til rent faktisk at gøre noget, og derfor har vi lavet det her meget omfattende katalog, siger Line Barfod til TV2 Lorry.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.109