23948sdkhjf

Erhvervsklynger kommer til udeladt region: "Vi var forsvundet fra Danmarkskortet"

For godt et år siden stod det klart, at der var etableret nationale erhvervsklynger i alle regioner i Danmark på nær i region Sjælland. 

Det ændrer sig nu, da fire erhvervsklynger bliver etableret. De skal udvikle erhvervslivet inden for byggeri, cleantech, life science og fødevarer. Det skal skabe nye muligheder for regionens virksomheder særligt omkring innovation, nye teknologier og samarbejde med vidensinstitutioner i Danmark.

- Klyngerne vil også bringe virksomheder fra Region Sjælland tættere på nationale og internationale netværk, og de muligheder skal man ikke undervurdere, siger Mads Váczy Kragh, direktør i Erhvervshus Sjælland, i en pressemeddelelse.

Det er Erhvervshus Sjælland, der har koordineret indsatsen for at få etableret erhvervsklynger i Region Sjælland i samarbejde med regionen og de forskellige kommuner.

"Skuffelsen var stor"

Erhvervsklynger er et initiativ med rod i Uddannelses- og Forskningsministeriet, som hvert år uddeler 80 millioner kroner til foretagendet. Det skal være med til at danne bro mellem forskningsmiljøer og virksomheder.

I oktober sidste år blev 14 nye klynger præsenteret. Et kort herunder illustrerer, at Region Sjælland var helt udeladt fra initiativet.  

Kilde: Uddannelses- og Forskningsministeriet

Niels Hörup (V) er borgmester i Solrød Kommune, og han lovpriser etableringen af de fire erhvervsklynger.

- Skuffelsen var jo stor, da regeringen præsenterede en struktur for erhvervsklynger i Danmark, hvor Sjællandsregionen reelt var forsvundet fra Danmarkskortet, og landet kun bestod af de øvrige fire regioner og 81 kommuner.

- Derfor er det også utrolig positivt, at der nu bliver etableret kontorer for fire stærke erhvervsklynger her i regionen. Det er jo fire klynger mere, end der var lagt op til i regeringens udspil, siger Niels Hörup i pressemeddelelsen.

De fire klynger, cleantech, life science, fødevarer og bygge- og anlæg, er medfinansieret af regionens kommuner. Region Sjælland bidrager til finansieringen af life science-klyngen. Herudover har Uddannelsesministeriet lavet et udbud for klyngerne i Danmark, som er fokuseret på aktiviteter i region Sjælland.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.297