23948sdkhjf

Udbygningsaftaler i Aalborg: Fastholder klage til Ankestyrelsen

Torsdag blev en advokatundersøgelse af Aalborg Kommunes brug af udbygningsaftaler over de seneste ti år offentliggjort. Konklusionen var klar: Kommunen har i vidt omfang ikke ageret som loven foreskriver: Aftalerne er i hovedparten af de undersøgte sager ikke sket på baggrund af frivillighed og på grundejere og udvikleres initiativ. 

– Konklusionen er klar. Vi har forvaltet udbygningsaftalerne på kant med loven. Vi er rystede, og det er stærkt kritisabelt. Jeg giver min uforbeholdne undskyldning, sagde Aalborgs borgmester Thomas Kastrup-Larsen (S) ifølge TV2 Nord på et pressemøde torsdag efter offentliggørelsen af advokatundersøgelsen:

Læs flere reaktioner og mere om sagen på Licitationen - Byggeriets Dagblad:

Udvikler opgiver ikke sag mod Aalborg efter advokatundersøgelse

Martin Nielsen og Spritten A/S var med til at få sagen til at rulle, da de satte deres del af Spritten-projektet på pause på ubestemt tid og samtidig satte spørgsmålstegn ved lovligheden i kommunens handlemåde. Samtidig bad man det kommunale tilsyn undersøge Aalborg Kommunes ageren i sagen. 

– Det er godt, at Aalborg Kommunes advokater er kommet frem til det samme som os, lyder det nu fra Spritten i en kommentar til sagen på Facebook.    

Og, understreges det, Spritten A/S fastholder sin klage til Ankestyrelsen: 

– Aalborg Kommune skal ikke undersøge sig selv, der skal være en uvildig instans der kikker kommunen efter i kortene. 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094