23948sdkhjf

Nu ser advokat alle Aalborgs udbygningsaftaler efter i sømmene

Samtlige sager, hvor Aalborg Kommune har indgået udbygningsaftaler i en 10 år lang periode skal undersøges af uvildige advokater. Det oplyser Aalborg Kommune i en pressemeddelelse.

Det har By- og Landskabsudvalget i Aalborg Kommune besluttet i kølvandet på den store advokatundersøgelse, der blev præsenteret i december, som konkluderede, at kommunen i vidt omfang ikke havde overholdt frivillighedsprincippet i tilstrækkelig grad i de udbygningsaftaler, der blev indgået med grundejere og udviklere fra januar 2011 til september 2021. 

Hvad er en udbygningsfatale?

Ifølge planlovens § 21b kort fortalt en aftale mellem en grundejer og en kommune, der indgås på grundejerens opfordring, om finansieringen af fysiske infrastrukturanlæg.

Ved aftalen opnår grundejeren øgede lokalplanmæssige muligheder mod at forpligte sig til at afholde udgifter til etablering af offentlig infrastruktur.

Loven blev introduceret med ændringer til Planloven i 2007.

Advokatundersøgelsen, der blev gennemført over flere måneder i efteråret, så kun på godt halvdelen af de udbygningsaftaler, som kommunen indgik de seneste cirka 10 år.

Nu har kommunen lavet en ny aftale med Horten Advokatpartnerselskab om en supplerende undersøgelse, hvori der dels indgår dels en vurdering af samtlige betingelser i planlovens § 21b, der omhandler kommuners mulighed for at indgå udbygningsaftaler med en grundejer, dels en gennemgang af de øvrige sager om udbygningsaftaler i den periode, den oprindelige advokatundersøgelse omfattede.

Den supplerende undersøgelse omfatter:

- Er planlovens § 21b, stk. 2 og 3, iagttaget i de 27 sager, der indgik i advokatundersøgelsen

- Er planlovens § 21b, stk. 1-3, iagttaget i de 30 sager, som ikke indgik i advokatundersøgelsen og i eventuelle andre sager, Horten ikke havde oplysninger om ved starten af advokatundersøgelsen

- Retsvirkningen i det omfang betingelserne ikke er opfyldt

Aalborg Kommune opfordrer i den forbindelse personer med relevante oplysninger om at kontakte Horten Advokatpartnerselskab, der gennemfører undersøgelsen.

Læs mere om undersøgelsen og forløbet på Licitationen:

Ny undersøgelse: Aalborgs udbygningsaftaler ses efter i sømmene

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.25