23948sdkhjf

Skoler har alvorlig fejl med el - giver risiko for ulykker

Der var alvorlige fejl med installationerne på mere end hver fjerde uddannelsesinstitution, som havde besøg af Sikkerhedsstyrelsen sidste år.

Det viser resultatet af kontroller blandt 109 uddannelsesinstitutioner i Danmark. Det gælder blandt folkeskoler, efterskoler og gymnasier.

Hos Sikkerhedsstyrelsen kalder kontorchef Søren Assenholt Muff antallet af skoler med fejler for opsigtsvækkende.

- Det er bekymrende, at så mange skoler og institutioner med plads til større forsamlinger ikke har styr på el-sikkerheden.

- Især når vi ser, at hver fjerde installation har så alvorlige fejl, at det i værste fald kan føre til el-ulykker og brande, siger Søren Assenholt Muff.

I de alvorlige tilfælde er der blandt andet konstateret forkert, manglende eller defekt fejlstrømsafbryder på almindelige stikkontakter.

30 af de besøgte steder har fået påbud som følge af alvorlig fejl, mens 71 steder har fået en vejledning til at udbedre mindre fejl.

Sikkerhedsstyrelsen opfordrer alle skoler til at få gennemgået sine installationer af en autoriseret elinstallatørvirksomhed, hvis der er det mindste tvivl om installationerne.

Stikprøven repræsenterer kun en lille del af det samlede antal uddannelsesinstitutioner.

Ifølge en opgørelse fra Børne- og Undervisningsministeriet er der omkring 2000 folkeskoler, privatskoler, efterskoler og specialskoler i Danmark. Samtidig er der knap 200 gymnasier og hf ifølge organisationen Danske Gymnasier.

Kilde: /ritzau/

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.172