23948sdkhjf

Borgmester mangler hundredvis af ansatte og vil have sat isolationsperioden ned

I Lolland Kommune mangler der lige nu 100 ansatte i skole- og dagtilbudsområde og 50 i ældreplejen. Det er corona, laver store huller i vagtplanerne, fordi de ansatte selv er syge eller er i isolation som nærkontakter.

Og nu vil borgmester Holger Schou Rasmussen have politikerne på Christiansborg til at se på kravet om isolation, så de ikke-syge medarbejdere kan få lov at vende tilbage på jobbet noget før. 

- Med den store vaccinationstilslutning og det sygdomsbillede, som vi ser med omikron, bør COVID-19 ikke længere være en samfundskritisk sygdom. Det er på tide at ændre reglerne, så det fremover kun bliver de medarbejdere, der selv er syge, der skal blive hjemme og ikke også nærkontakter, siger han.

Raske medarbejdere sidder hjemme

Han bakkes op af KL, der også ønsker sig, at det alene er syge medarbejdere, der holder sig hjemme og ikke de nære kontakter.

Ifølge KLs opgørelse manglede der 21 procent af personalet på landets dagtilbud mellem 17. og 19. januar. Det er 16 procent mere end ugen før. Et lignende billede ses også på ældreområdet hvor fx Skanderborg og Lolland Kommuner har sat rengøring hos ældre på pause på grund af manglende personale.

- Mange steder hænger hverdagen simpelthen ikke ordentlig sammen, og det er derfor tid til at kigge på de nuværende isolationsregler. For lige nu betyder de, at vi har raske, utålmodige medarbejdere siddende derhjemme, der ikke kan hjælpe deres pressede kollegaer med at få hverdagen til at fungere. Vi har brug for, at de raske medarbejdere kan komme hurtigere tilbage, siger Michael Ziegler (K), borgmester i Høje-Taastrup og formand for KL’s løn- og personaleudvalg.

KL foreslår derfor, at man ser grundigt på, hvor længe man skal være isoleret ved smitte, hvis man ikke har symptomer.

Christiansborg bør se på, hvem der skal defineres som nær kontakt og gå i isolation, og hvor længe denne periode skal være. Endelig bør man også se på, om man behøver være symptomfri i 48 timer, før man må bryde isolationen, mener KL.

– Vi er efterhånden en bred kreds af arbejdsgivere og medarbejdergrupper, som råber op her. Det er tæt på umuligt at få enderne til at mødes, og derfor bør man se på, om reglerne er for strikse, siger Michael Ziegler.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.172