23948sdkhjf

Efter undersøgelser i kommuner: Antal steder med sundhedsrisiko fra PFAS-forurening vokser

Antallet af steder, hvor PFAS-forurening med sikkerhed udgør en sundhedsrisiko, eller hvor det ikke kan udelukkes, er vokset fra 25 til 52.

Det oplyser Miljøstyrelsen i en status på sin hjemmeside.

De 52 lokaliteter ligger i Herning, Rebild, Vordingborg, Høje-Taastrup, Aabenraa, Fredericia, Sønderborg, Aalborg, Thisted, Esbjerg, Fredensborg, Odense, Varde, Helsingør, Lemvig, Rødovre, Nyborg, Nordfyns, Billund, Odsherred, Halsnæs, Næstved, Viborg, Tårnby, Dragør, Norddjurs, Slagelse og Ærø kommuner.

Beskeden kommer, efter at styrelsen i oktober bad de kommuner, der har brandøvelsespladser, om at komme med en vurdering af sundhedsrisikoen.

Ved de 52 steder, der er udpeget, kan der være en sundhedsfare for mennesker.

Sundhedsrisici dækker ifølge Miljøstyrelsen over, at der i nærheden af brandøvelsespladserne har været kødkvæg, kolonihaver med fødevarer, lystfiskeri eller strandbadning.

PFAS er stoffer, der tidligere indgik i brandskum.

De 52 lokaliteter har alle en forbindelse til nuværende eller tidligere brandøvelsespladser. I alt er der identificeret 206 brandøvelsespladser landet over.

På 35 af de 52 lokaliteter, er der nu igangsat analyser af den formodede forurening eller udstedt påbud om yderligere undersøgelser, skriver Miljøstyrelsen.

På de sidste lokationer har kommunerne ikke oplyst, hvilke tiltag de planlægger at sætte i værk. Derfor vil Miljøstyrelsen nu tage kontakt til dem for at følge op.

Artiklen er en del af temaet PFOS-forurening.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.296