23948sdkhjf

Autodelekæmpe køber 236.000 kvm til fynsk hovedsæde

Virksomheden FTZ, får hovedsæde og distributionscenter på en del af det største nyudlagte erhvervsareal i Assens Kommunes historie. Virksomheden, der er leverandør af reservedele, værktøj, dæk og forbrugsvarer til professionelle værksteder, har købt 23,6 hektar jord ved Rørup på Vestfyn, der grænser lige op til motorvej E20.

Det skriver Assens Kommune i en pressemeddelelse.

I Rørup samler FTZ højteknologisk centrallager, regionallager og distributionscenter, administration samt FTZ Akademi. Byggeriet starter op i løbet af 2022 og vil stå klart i 2024.

– Vi ser et stort potentiale i at effektivisere vores lager- og distributionsprocesser samt at styrke vores arbejdsmiljø ved at samle viden, kompetencer og medarbejdere på tværs af afdelinger på én lokation. I dag er centrallager, regionallager og administration samt FTZ Akademi fordelt på seks lokationer i Odense, og vi er ganske enkelt vokset ud af vores rammer, forklarer Sven Kristensen, adm. direktør hos FTZ, i pressemeddelelsen om baggrunden for købet af arealet i Rørup. 

Hemmelige forhandlinger

Til Fyens.dk fortæller direktøren desuden, at domicilet bliver på cirka 40.000 kvm, og at det bliver arbejdsplads for 250-300 ansatte.

Fakta om FTZ

  • Partner og leverandør til den professionelle autobranche.
  • Leverer reservedele, værktøj, dæk og forbrugsvarer til de professionelle værksteder.
  • 50 afdelinger fordelt i Danmark, Færøerne og Grønland.
  • Beskæftiger godt 1100 medarbejdere. 370 varebiler distribuerer varer op til ti gange dagligt fem dage i ugen rundt i hele Danmark.
  • Årlig omsætning på 2,5 milliarder.
  • Står bag de landsdækkende værkstedskoncepter: AutoMester, AutoMester E+, CarPeople, Din Bilpartner, Hella Service Partner, DriveClever, 100% Autotjek, nosign, CarNetwork, Karosseri og Skadecenter, Bosch Car Service (i samarbejde med Bosch Danmark).
  • FTZ Akademi tilbyder efteruddannelse og kursusforløb inden for teknik og værkstedsdrift til værksteder.

Uden at blive mere konkret på økonomien overfor Fyens.dk er FTZ ifølge Sven Kristensen med projektet ”et godt stykke oppe i et trecifret millionbyggeri”

FTZ-direktøren forklarer også til avisen, at autodelevirksomheden i 12 – 18 måneder har haft  15 til 16 mulige placeringer i spil til det nye hovedkontor. 

Assens Kommunes borgmester Søren Steen Andersen (V) fortæller ligeledes til Fyens.dk, at kommunen i "et godt stykke af 2021" har haft i gang i hemmelige forhandlinger, inden projektet blev offentliggjort.

Kommende salg af kommunalt areal

Assens Kommune har købt 22,5 ha jord, som støder op til FTZ’s areal. Kommunens areal skal senere udbydes som erhvervsareal til andre virksomheder, der ønsker at etablere sig motorvejsnært. 

Kommunen forventer, at denne del af arealet kan blive udbudt til salg i 2022/2023. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078