23948sdkhjf

Byggeriet er stadig i gang - nu vil kommune udvide skole

Byggeriet af en ny svanemærket skole i Sundby nær Nykøbing Falster blev officielt sat i gang i maj sidste år. Men allerede nu, mens byggeriet stadig er i gang, lægger politikerne i Guldborgsund Kommune op til, at skolen udvides.

Det skriver Guldborgsund Kommune i en pressemeddelelse.  

Administrationen skønner på nuværende tidspunkt, at det koster cirka 50 mio. kr. at udvide Sundskolen fra to til tre spor.

Byrådet afsatte i sin tid 175 mio. kr. til hele skoleprojektet, et prisskilt der gjorde den til det største anlægsprojekt i kommunens historie. 150 mio. kr. går til selve byggeriet, og yderligere 25 mio. kr. blev afsat til øvrige omkostninger – herunder grundkøb, infrastruktur, inventar, rådgiver med videre.

Et hold bestående af Bo-Hus, Skala Arkitekter, Henning Larsen, ETN Arkitekter, Autens og Moe Rådgivende ingeniører vandt skoleprojektet tilbage i september 2020. 

Ønske om tre frem for to spor

Skolen på cirka 8.500 kvm vil - som det ser ud nu - have plads til cirka 580 elever med to klasser per klassetrin (0. – 9.klasse). Skolen kommer samtidig til at huse Centerklasserækken, et specialtilbud for elever med psykiske eller fysiske handicaps. 

Udvidelsesønsket hænger sammen med, at mange børnefamilier for tiden bosætter i nærheden af den nye skole. På grund af den øgede bosætning - blandt andet i Sundby-området - er der blevet udarbejdet en opdateret befolkningsprognose for området, fordi befolkningsprognosen højest sandsynligt havde ændret sig, siden skolebyggeriet blev offentliggjort i september 2020.

Børn- og Skoleudvalg har nu fået præsenteret denne nye befolkningsprognose, og på den baggrund lagde udvalget på sit seneste møde op til, at den nye skole skal udvides fra to til tre spor. 

– Den nye befolkningsprognose viser en markant stigning i antallet af skolebørn i Sundby-området, når vi kigger ud i fremtiden. Fra politisk hold er vi simpelthen nødt til at forholde os til den prognose, for når vi bygger en bæredygtig skole i absolut topklasse, så er vi også nødt til at sikre os, at flest mulige af vores skolebørn får mulighed for at gå på den, siger Jesper Blomberg, formand for Børn og Skoleudvalget i Guldborgsund Kommune, i pressemeddelelsen. 

Også ny daginstitution på vej 

Byrådet har i et tidligere budgetforlig afsat cirka 30 mio. kr. til en ny daginstitution i Sundby. 

Den nyeste befolkningsprognose viser, at man også forventer en stigning for børn i alderen 0-5 år svarende til den på skoleområdet. 

Forvaltningen arbejder med flere mulige scenarier for at øge kapaciteten på dagtilbudsområdet, der både indeholder forslag om renovering eller nybyggeri på samme grund som den nye skole.

En udvidelse af kapaciteten på dagtilbudsområdet skønnes at koste cirka 35 mio. kr. . 

Børn og Skoleudvalget vil drøfte og fremsende ønsker til kommende anlæg inden sommerferien, og er der politisk opbakning, bliver udvidelsen af Sundskolen og på dagtilbudsområdetd en del af efterårets budgetproces.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109