23948sdkhjf

Valbys nye tre-i-en-skole vælger arkitekter og rådgivere

Vinderne af konkurrencen om den nye Harrestrup Å Skole i Valby, der samlet omfatter 24.550 kvm ny- og ombygning, er netop offentiggjort: Teamet med Lundgaard & Tranberg Arkitekter, Bogl, Niras og Dansk Energi Management (DEM) skal forme den nye folkeskole i Valby.

Det oplyser vinderne. 

Harrestrup Å Skole er fordelt på tre forskellige beliggenheder, men med én fælles identitet. Projektet er led i en ny skolestruktur, hvor de to eksisterende skoleafdelinger Lykkebo og Kirsebærhaven Skoler samt den kommende Torveporten Skole forenes under ét navn.

De prækvalificerede teams var: 

Ud over vinderholdet med Lundgaard & Tranberg Arkitekter og underrådgiverne Bogl, Niras og DEM var følgende fire hold prækvalificeret til opgaven

Christensen & Co Arkitekter
Underrådgivere: Nøhr og Sigsgaard Arkitektfirma, 1:1 Landskab og Søren Jensen Rådgivende Ingeniørfirma   

Henning Larsen Architects
Underrådgivere: Rubow Arkitekter, Rambøll og Learning Spaces 

JJW Arkitekter
Underrådgivere: C. F. Møller Arkitekter, Oluf Jørgensen og Nerd Arhitects  

Nord Architects
Underrådgivere: BBP Arkitekter, JL Engineering, Jørgen Nielsen og Kragh & Berglund

– Projektet starter nu, og løber over de kommende 10 år. En rød tråd i vores arbejder bliver et fokus på at skabe trygge, robuste og samlende rammer for bydelens børn og unge. Og at sikre Københavns Kommunes ønske om et skolebyggeri, der er et ambitiøst bidrag til den grønne omstilling, udtaler projektansvarlig arkitekt og partner Michael Kvist fra Lundgaard & Tranberg Arkitekter.

24.550 kvm på tre lokationer

Harrestrup Å Skole består af de to eksisterende skoler Lykkebo og Kirsebærhaven, hvor der skal om- og tilbygges til basisafdelinger for elever i 0-5. klasse, mens en ny afdeling på Torveporten bliver udskoling for 6-9. klasse.

På Lykkebo Skole er der tale om cirka 4.500 kvm om- og tilbygning plus cirka 3.000 kvm omlægning af udeareal.  Totalrådgivningen på Kirsebærhavens Skole gælder omkring 4.250 kvm om- og tilbygning samt cirka 8.000 mkvm omlægning af udeareal.

Den ny afdeling på Torveporten tæller sammen med overbygning madskole, skoleidrætshal, junior- og ungdomsklub samt disponering af udearealer for udbud i totalentreprise. Projektet er på cirka 15.800 kvm.

Entreprisesummen er ifølge udbudsmaterialer på forventet 60 mio. kr. moms ikke medregnet.

Skoleprojektet er en del af områdefornyelsen af Valby Syd/Folehavekvarteret, der skal styre kvarteret i en ny og positiv retning ved at skabe nye synergier på tværs af skole- og fritidsliv. 

Harrestrup Å Skole bliver et bæredygtigt spydspidsprojekt og skal opnå DGNB Guld certificering. 

Torveporten skal stå færdig i 2028 og de to basisskoler i henholdsvis 2030 og 2032.

Ny skole ikke under Trust-partnerskabet 

Københavns Kommune har siden 2016 udvidet, ombygget og renoveret eksisterende skoler, fritidshjem og daginstitutioner samt nyopført daginstitutioner under det strategiske byggesamarbejde Trust med Enemærke & Petersen i front. I november sidste år genvandt Trust-holdet en ny udgave af partnerskabet, hvor Københavns Kommune forventer en omsætningen i niveauet 2,5 mia. kr. over de kommende fire år. 

Harrestrup Å Skole falder dog ikke under Trust.

Lisa Christensen, projektleder i Byggekontor I, Københavns Kommune, har tidligere fortalt Licitationen - Byggeriets Dagblad, at overbygningsafdelingen på Torveporten størrelsesmæssigt bliver at sammenlignelige med en ny firesporet skole. Derfor falder projektet ikke under Trust, da nye skoler ikke falder under det strategiske byggesamarbejde.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.152