23948sdkhjf

Borgmester forsøgte at få kvart million i havnehonorar

Borgmester i Aarhus Jacob Bundsgaard (S) forsøgte at få hævet formandshonoraret i havnebestyrelsen til 250.000 kroner.

Historisk set har formanden for Aarhus Havn været den lokale borgmester, og da borgmesteren får borgmesterløn, blev formandsposten ikke honoreret økonomisk. Men i forbindelse med kommunevalget forsøgte borgmesterens kontor at få ændret reglerne for havnens bestyrelse, så havnens formand også ville få honorar, og tilmed et ganske pænt et af slagsen. Det skriver Lokalavisen, der har udredt sagen på baggrund af flere aktindsigter.

Tiltrække professionelle

Ifølge avisens oplysninger skulle formanden for havnens bestyrelse i første omgang honoreres med lige under 60.000 kroner, som var en prisjustering af det tidligere honorar, der var givet for posten i 2017, men kort tid efter foreslog borgmesterens kontor havnens ledelse, at honoraret skulle være 250.000 kroner, hvilket havnen som sådan indvilligede i. 

Læs også: Stærk bestyrelse skal sætte retning for fremtidens havn i Aarhus

Ifølge Lokalavisen er baggrunden for honorarets størrelse, at havnen var interesseret i at kunne tiltrække en professionel erhvervsperson til jobbet, og at det derfor ikke længere var selvskrevet, at borgmesteren skulle varetage formandsposten.

Satte honoraret ned

Men denne opfattelse blev fraveget, da den nye havnebestyrelse skulle konstituere sig efter byrådsvalget. Her blev Jacob Bundsgaard valgt til formand for Aarhus Havn. 

I mellemtiden havde borgmesterens kontor dog besindet sig med hensyn til honoraret, der endeligt blev fastsat til 150.000 kroner.

»Helt banalt et udtryk for eftertanke,« hedder det i en skriftlig kommentar til Lokalavisen fra borgmesterens kontor.

Kommenter artiklen (1)
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.157