23948sdkhjf

Hanstholm Havn får fiskefabrik for 100 millioner kroner

Firmaet Sashimi Royal i Hanstholm har netop taget første spadestik på en udvidelse til en omkring 100 mio. kr. dyr udvidelse, der skal fordoble produktionskapaciteten til cirka 1.000 ton sushifisk om året.

Det srkiver firmaet, som producerer Yellowtail Kingfish, der afvendes af sushi-restauranter – herunder Michelin og andre top-restauranter – og eksporteres til Europa samt USA, i en pressemeddelelse. 

Det bliver tale om en bygning på 2.500 kvm – 122,7 x 22 meter – indeholdende 24 bassiner. Anlægget vil fordoble firmaets nuværende produktion til cirka 1.000 ton Nordic Kingfish om året.

Adm. direktør fra Sashimi Royal, Søren Tjørnelund Mattesen, og Torben Kristensen, project director i Nordic Aquafarms Technology tog fredag 22. april første spadestik til udvidelsen af et nyt Juvenile anlæg, der anvendes til fiskeopdræt.

Spadestikket markerer samtidigt startskuddet på en samlet investering på op imod en halv mia. kr. i produktionen på Hanstholm Havn hen over de kommende år.

– Første etape bliver et Juvenile anlæg, hvor vores Nordic Kingfish kommer til at gå fra de vejer omkring 10 gram og op til cirka 1 kilo, fortæller Søren Tjørnelund Mattesen ifølge pressemeddelelsen. 

– Det nye Juvenile anlæg i Hanstholm bliver der, hvor fiskene så skal gå i mellemfasen under topmoderne forhold inden, at de flyttes over i vores store bassiner. Her går fra de fra de er omkring et kilo store og indtil de opnår slagtevægten på gennemsnitligt 3,5 kilo, fortæller Søren Tjørnelund Mattesen endvidere.

Det nye byggeri forventes at stå klar om et år.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.11