23948sdkhjf

Nu bliver corona-beredskab til permanent afløserkorps

Succes med at rekruttere vikarer til ældreområdet under coronakrisen fører nu til, at Varde Kommune opretter et permanent afløserkorps.

Sygdom, isolationskrav og restriktioner pressede bemandingen på ældreområdet under coronakrisen.

Situationen fik Varde Kommune til at bede borgerne om hjælp til oprettelse af et nødberedskab.

Mere end 65 borgere meldte sig, og afhængig af uddannelsesmæssig baggrund har de hjulpet med alt fra praktik i køkkenet til omsorgsopgaver hos de ældre.

Flere afløsere har siden opnået fastansættelse eller er begyndt en uddannelse inden for SOSU-faget. Derfor bliver det akutte beredskab nu til et permanent afløserkorps med en ambition om, at endnu flere bliver interesserede i SOSU-faget.

Det oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

- Det akutte beredskab har fået flere til at opdage glæden ved et job i ældreplejen. Måske har man overvejet et job på området, men har manglet en lejlighed til at tage springet. Afløserkorpset giver en let adgang til at prøve kræfter med faget, siger Tina Agergaard Hansen, formand for Udvalget for Social og Sundhed i Varde Kommune.

Men der er stadig behov for afløsere. Derfor har kommunen arrangeret infomøder to dage i maj måned, hvor programmet byder på en introduktion til et job på ældreområdet og svar på praktiske spørgsmål om karrieremuligheder, arbejdstider og løn.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.109