23948sdkhjf

Kriminalforsorgen fordobler uddannelsesmulighederne

Når sommeren er slut, og landets studerende står klar til at starte på deres nye uddannelser, vil der være to nye uddannelsessteder at vælge imellem.

Adresserne bliver hhv. i Nykøbing Falster, hvor man kan blive enten fængselsbetjent, værkmester eller transportbetjent, mens skolen i Odense – en såkaldt pop-up skole – vil tage ét hold fængselsbetjentelever, der dernæst skal flyttes til et en anden lokation i landet.

Det oplyser Kriminalforsorgen i en pressemeddelelse.

Skal komme personalemangel til livs
Begge uddannelsescentre er en del af en politisk aftale - Flerårsaftalen - der er sat i verden for at afhjælpe de problemer, der er i Kriminalforsorgen, med at rekruttere og fastholde personale. Derfor spiller man også ind med mere lukrative forhold for de nye studerende, forklarer justitsminister Nick Hækkerup.

- Med flerårsaftalen har vi allerede fået indført, at elever på fængsels- og transportbetjentuddannelsen modtager fuld basisløn under hele uddannelsen. Nu tager vi næste skridt for at styrke rekrutteringen til det vigtige arbejde, og jeg er derfor glad for, at der til sommer åbner en helt ny afdeling af skolen for fængsels- og transportbetjente i Nykøbing Falster og en ny pop-up skole i Odense. Nærhed betyder noget, og derfor gør vi uddannelserne mere tilgængelige for flere ved at rykke dem tættere på, siger han.

Han bakkes op af direktør i kriminalforsorgen, Ina Eliasen.

- Med de nye placeringer kommer vores uddannelsestilbud tættere på nye, potentielle fængselsbetjentelever. Og med ”pop-up-skolerne” tager vi et helt nyt værktøj i brug, hvor vi kan rykke uddannelserne derhen, hvor der er størst rekrutteringsbehov og -potentiale. Jeg glæder mig meget til at byde de nye elever velkommen, siger Ina Eliasen.

Kriminalforsorgen har i forvejen en skole i Birkerød og i Møgelkær ved Horsens.

Fakta

  • Storstrøm Fængsel har i en periode lånt personale fra andre institutioner i Østdanmark. Med åbningen af uddannelsescenteret i Nykøbing Falster er det håbet, at der ved udgangen af 2023 er rekrutteret så mange fængselsbetjentelever til Storstrøm Fængsel, at det ikke længere er nødvendigt, hvilket vil give luft i vagtplanerne for størstedelen af kriminalforsorgens institutioner i Østdanmark.
  • Uddannelsescenteret i Nykøbing Falster vil modtage fængsels- og værkmesterelever hvert år i januar, april, august og oktober samt transportbetjente i marts, september og december, mens der alene oprettes ét hold i Odense med studiestart i august 2022, hvorefter uddannelsescenteret rykker til en ny lokation. Kriminalforsorgen forventer en meransøgning på 50 procent sammenlignet med før uddannelsesåbningerne – blandt andet på grund af løn og kortere afstand til de eksisterende skoler. Det vil forventet medføre 15-20 elever pr. hold i både Nykøbing Falster og Odense.
  • De præcise lokationer for de to uddannelsescentre er endnu ikke endeligt afklaret, men forventes offentliggjort inden for den nærmeste fremtid.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.187