23948sdkhjf

Medarbejder på plejehjem varetægtsfængslet - ekspert sammenligner med historisk sag

Det sker stort set aldrig, at medarbejdere i det danske sundhedsvæsen og på landets plejehjem bliver anholdt, sigtet og varetægtsfængslet.

Sagen om en medarbejder fra Plejecenter Tirsdalen i Randers Kommune, der lige nu sidder varetægtsfængslet er derfor iøjenfaldende, vurderer Kent Kristensen, der er lektor i sundhedsjura ved Syddansk Universitet. Det skriver TV2 ØSTJYLLAND.

- Jeg kan kun komme i tanke om et lignende tilfælde i nyere dansk retshistorie. Og det er sagen om sygeplejersken Christina Hansen på Nykøbing Falster Sygehus, siger Kent Kristensen til TV2 ØSTJYLLAND.

Det baserer han alene på det forhold, at medarbejderen er varetægtsfængslet, og han understreger, at det er sagt, uden sagen fra Randers er fuldt belyst, og at vi derfor ikke ved, hvad vedkommende er i politiets søgelys for.

Men han lægger vægt på, at medarbejderen er varetægtsfængslet, og at der derfor må være en stærkt begrundet mistanke fra politiets side om, at der er begået noget strafbart, og at det kan føre til dom i en straffesag.

Sagen om sygeplejersken Christina Hansen var ekstraordinær på den måde, at hun i 2016 blev dømt for tre drab og et drabsforsøg ved at have givet patienter dødelige doser af medicin. I 2017 ændrede Østre Landsret dommen til fire gange drabsforsøg.

Onsdag kunne TV2 ØSTJYLLAND afsløre, at politiet i øjeblikket efterforsker en sag, hvor det pågældende plejehjem er omdrejningspunktet, og at der den 14. marts blev anholdt én person, som efterfølgende blev varetægtsfængslet.

Østjyllands Politi har ikke ønsket - og ønsker fortsat ikke - at fortælle mere, da der er navneforbud i sagen, og grundlovsforhøret blev afviklet for dobbeltlukkede døre.

Det er derfor også hemmeligt, hvad den varetægtsfængslede person konkret er sigtet for.

Det kom senere onsdag frem, at byrådet i Randers Kommune dagen efter - den 15. marts - fik en orientering om, at Plejecenter Tirsdalen var centrum i en sag om 'mistænkelige genindlæggelser og et dødsfald'.

Tre byrådsmedlemmer har over for TV2 ØSTJYLLAND bekræftet at have fået orienteringen, og at oplysningerne er korrekte

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.297