23948sdkhjf

Køge lader institutionsmillionerne rulle

Der er fuld gang i udviklingen af rammerne i Køge Nord, hvor mange børnefamilier slår sig. Derfor kommer der nu en ny daginstitution i området, lyder det fra Køge Kommune.

På byrådsmødet denne uge blev der givet grønt lys til at bruge 42,675 mio. kr. til en integreret institution for 80 børn på Ølsemaglevej 55. Her er der i lokalplanen afsat et areal på næsten 14.000 kvm til brug for offentlige formål. 

Dagtilbuddet og dets udeområde forventes at optage halvdelen af arealet. Derudover bliver der plads til at etablere 30 parkeringspladser, en legeplads og grønne opholdsarealer til fælles gavn for de omkringliggende daginstitutioner og beboere i området.  

– Med sin attraktive placering har området tiltrukket mange børnefamilier, og vi har god mulighed for at etablere de daginstitutionspladser, som efterspørges. Samtidig kan vi tænke større og bruge pladsen til også at anlægge et grønt område, der kan fungere som samlingspunkt for alle daginstitutioner og beboere i området, siger borgmester Marie Stærke i en pressemeddelelse fra kommunen. 

Det nye dagtilbud forventes at rumme fem vuggestue- og børnehavegrupper med tilhørende produktionskøkken, der leverer mad til både de store og de helt små børn.

Dagtilbuddet forventes at kunne tages i brug allerede i 2023, og er et af fire planlagte dagtilbud i Køge Kommune frem til 2026.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.266