23948sdkhjf

Revurderer busterminal i København - bud var ”væsentligt højere end bevillingen”

Opgaven med at etablere en ny busterminal centralt ved Fisketorvet og Dybbølsbro Station i København har tiltrukket sig konkret interesse fra to entreprenører. Allerede nu står det klart, at den nye terminal med forventet 1,4 millioner årlige buspassagerer fra ind- og udland, ikke åbner i foråret 2023.

Vejdirektoratet har modtaget tilbud på opgaven fra entreprenørvirksomhederne CG Jensen og Hoffmann. Det oplyser Vejdirektoratet, er bygherre på projektet for Københavns Kommune, i en pressemeddelelse.

De to indkomne tilbud har dog vist sig at være væsentligt højere end bevillingen. Vejdirektoratet og Københavns Kommune vil nu gennemgå mulighederne for at gennemføre projektet i dets nuværende form.

Hvad henholdsvis bud og bevilling lå på, oplyser Vejdirektoratet ikke i pressemeddelelsen. Tidligere er det dog oplyst, at projektet er budgetteret til at koste 80,2 mio. kr., og finansieres med 20 mio. kr. fra staten og 60,2 mio. kr. fra Københavns Kommune, hvoraf 20 mio. kr. indhentes over en årrække via forhøjet brugerbetaling fra busoperatørerne.

CG Jensen og Hoffmann skal vedstå deres tilbud i to måneder fra licitationstidspunktet, hvilket giver tid til at afklare den videre proces i forhold til byggeriet.

Den planlagte åbning af busterminalen i foråret 2023 er som følge af omstændighederne ikke længere mulig, da den var lagt an på kontraktindgåelse i begyndelsen af maj 2022.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.219