23948sdkhjf

Dropper nyt rådhus og lægger ny bygge-kabale

Planerne om et nyt Borgernes Hus i Solrød bliver lagt på hylden. I stedet får Solrød Rådhus en overhaling, oplyser Solrød Kommune i en pressemeddelelse.

Beslutningen om at droppe nybyggeriet på Stationspladsen ved Solrød Center blev truffet af et enigt byråd, der skulle trykke på enten stop eller go-knappen for planerne om et udbud af byggeri i totalentreprise, der har været undervejs, siden Byrådet med budgetaftalen for 2021 bestilte en analyse af perspektiverne ved et Borgernes Hus.

I stedet vender byrådet nu blikket mod det nuværende Solrød Rådhus, som trænger til en opgradering, som tager hånd om udfordringer i forhold til betjeningen af borgerne og som arbejdsplads.

Derfor er nu afsat 3 mio. kr. af til at sætte gang i en nødvendig udvikling af rådhuset.

– Nu hvor vi skrinlægger tankerne om et nyt rådhus på Stationspladsen, kan vi så småt begynde at se fremad – både i forhold til, hvad der skal ske med det eksisterende rådhus, og hvad vi i stedet kan bruge stationspladsen til, siger borgmester i Solrød Kommune, Emil Blücher, i pressemeddelelsen.

- Samtidig igangsætter vi en række pilotprojekter på rådhuset og får udarbejdet tilstandsrapporter på de bygninger, som med fordel kan indgå i den samlede ejendoms-kabale. For selvom der ikke bygges et nyt rådhus, skal vi selvfølgelig sikre, at vores medarbejdere har nogle anstændige arbejdsforhold, tilføjer borgmesteren.

Lægger ny rådhus-kabale

I forbindelse med analysen af et muligt Borgernes Hus blev der også kigget på det nuværende rådhus. Heri peges blandt andet på, at rådhuset ikke er velegnet til at håndtere GDPR, der er mangel på mødelokaler både til møder med borgerne og til intern brug, og medarbejderne sidder alt for tæt på de enkelte etager.

Som en del af renoveringen og moderniseringen af det nuværende rådhus bliver de øvrige kommunale bygninger nær Solrød Center og de afdelinger, der har relation til rådhusets funktioner, også tænkt ind i ”rådhus-kabalen”. Der bliver kigget på behovet for at bygge til, og samtidig bliver der arbejdet med, hvordan det akutte pladsbehov kan løses fx ved at sætte en mødepavillon op. Der bliver også sat gang i mindre pilotprojekter, som skal afprøve nye måder at arbejde på og holde møder på.

Resultatet af de forskellige analyser og pilotprojekter skal efter planen resultere i, at byrådet til efteråret kan tage stilling til det videre arbejde med at renovere, modernisere og eventuelt bygge til det nuværende rådhus.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.125