23948sdkhjf

Lokalplan for omstridte sommerhuse på Als sendes i høring

Teknik-, By- og Boligudvalget i Sønderborg sender et lokalplanforslag for sommerhusområdet Fiskerløkken ved Mommark i otte ugers høring. Målet er at lovliggøre sommerhusområdet

Et flertal i Teknik-, By- og Boligudvalget i Sønderborg Kommune har besluttet at sende et lokalplanforslag og et kommuneplantillæg for sommerhusområdet Fiskerløkken i høring.

Det skriver Sønderborg Kommune i en pressemeddelelse.

Baggrunden er, at Skanlux har opført 15 større sommerhuse på Fiskerløkken i Mommark og ønsker at opføre yderligere otte sommerhuse. Men den oprindelige lokalplan gav mulighed for at opføre 55 mindre sommerhuse i området. Derfor indgav en grundejerforening i det tilstødende sommerhusområde en klage til Planklagenævnet over projektet.

I maj 2021 gav Planklagenævnet grundejerforeningen ret i, at principperne i den oprindelige lokalplan ikke var fulgt, og dermed blev kommunens afgørelse ophævet. Derfor satte Sønderborg Kommune gang i en proces for at lovliggøre de opførte sommerhuse.

Ballade i lokalområdet

Det har skabt ballade i lokalområdet, hvor Skanlux’ nyopførte megasommerhuse ifølge JydskeVestkysten fører mange problemer med sig.

- Det har været en lang proces, og nu sender vi en lokalplan i høring, hvor vi har forsøgt at lande lokalplanen ud fra de input, der har været i processen. Det har været vigtigt for os at tage mest mulig hensyn til de mange interessenter, siger Kirsten Bachmann, der er formand for Teknik-, By- og Boligudvalget, i pressemeddelelsen. 

- Selv om vi ikke kan gøre alle tilfredse, så håber vi, at vi nu kan komme videre, for vi mener stadig, at det er vigtigt med flere sommerhuse på Als, så der komme flere turister til området. Nu ser vi fremad og modtager gerne høringssvar, tilføjer Kirsten Bachmann, som repræsenterer Slesvigsk Parti i byrådet.

I forbindelse med udarbejdelsen af lokalplanen for sommerhusområdet har der været et borgermøde og flere dialogmøder med de involverede parter.

Ser forskelligt på vejføring

Ifølge Kristian Beuschau (S), næstformand for Teknik-, By, og Boligudvalget er udvalget enige om lokalplanforslaget, som skal lovliggøre de nye sommerhuse. 

- Vi har også stor forståelse for, at grundejerforeningerne i de nærliggende sommerhusområder, landsbylaugene og de lokale beboere har en bekymring for, hvor meget ekstra trafik det nye sommerhusområde vil tilføre. Derfor vil vi gerne finde en løsning med en ny vej, men vi ser i udvalget forskelligt på vejføringen, siger Kristian Beuschau, næstformand for Teknik-, By, og Boligudvalget.

- Selv om vi ikke kan gøre alle tilfredse, så håber vi, at vi nu kan komme videre, for vi mener stadig, at det er vigtigt med flere sommerhuse på Als Kirsten Bachmann, formand for Teknik-, By- og Boligudvalget i Sønderborg Kommune

Han henviser til, at Udvalget desuden skulle tage stilling til en ny vejføring til sommerhusområdet, så trafikken ikke skal gå gennem det eksisterende sommerhusområde. 

Flertallet i udvalget bestående af Slesvigsk Parti og Venstre valgte en vejløsning, der går fra Sarupvej, langs Fiskerløkken og derefter ind i det nye område. Det vurderes, at etablering vil koste ca. 4,7 millioner kroner.

Socialdemokratiet stemte for en anden vejføring, som også går fra Sarupvej men som har udgangspunkt tættere på Sarup og følger det gamle jernbanetracé til Fiskerløkken. Denne løsning vurderes til at koste 3,3 mio. kr.

Den nye vejføring kan realiseres, hvis der findes finansiering til projektet. Desuden skal der indgås frivillige aftaler med lodsejerne, da forvaltningen vurderer, at der ikke er hjemmel til ekspropriation af jorden til den nye vej, fremgår det. urt

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109