23948sdkhjf

Energikrav rammer yderkommunerne: Hver anden skal renovere

Kommende EU-krav rammer familier på landet og i de tyndtbefolkede områder. Her er der nemlig langt flere boliger med dårlige energimærker

De kommende EU-krav om, at de mindst energieffektive boliger skal forbedres, vil i særlig grad komme til at ramme de danske yderområder.

Det skriver Finans, der har udarbejdet en artikel på baggrund af en analyse og et notat fra henholdsvis Jyske Bank og bankernes brancheorganisation, Finans Danmark.

Ifølge mediet peger begge entydigt på, at der er langt flere boliger med dårlige energimærker på landet og i tyndtbefolkede områder.

EU-krav

EU vil indføre nye energikrav til boliger, som betyder, at 15 pct. af de danske boliger skal energiforbedres senest i 2030, mens yderligere 15 pct. skal energiforbedres i 2033. 

Dermed skal de 30 pct. mindst energieffektive boliger forbedres inden 2033.

Energistyrelsen

Jyske Bank anslår således, at den samlede regning for at energiforbedre de boliger, som ikke lever op til de kommende EU-krav, løber op i 120 mia. kr.

Hver anden bolig i ni kommuner 

Bankens analyse viser videre, at i byer som Aarhus, Aalborg og Odense lever henholdsvis 16, 20 og 20 pct. af boligerne ikke op til de kommende EU-krav i 2033. På Langeland, Ærø og Bornholm er det henholdsvis 67, 58 og 56 pct. af boligerne.

I alt er der ni danske kommuner, hvor mere end halvdelen af boligerne ikke lever op til de krav, som EU vil indføre fra 2033.

Dermed kan langt flere boligejere uden for de dyre områder se frem til at skulle poste milliarder i energiforbedringer.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094