23948sdkhjf

Pilen peger fra nu af på München

Opmærksomheden hos maskinimportører og mange entreprenørkunder samles nu om Bauma i München

Det er blevet messetid. Den store messe Bauma, og det er snart tid til at sætte sig i bilen eller flyveren og søge mod sydligere himmelstrøg.

Bauma trækker som fluepapir. Med mere end 3.000 udstillere bliver der nok at se på. Også for de danske gæster, der finder frem til indgangen i messecentret i München.

Som vi har beskrevet, er der faktisk mere end 30 danske firmaer, der udstiller på Bauma.

Også en række af de danske importører af OEM-maskiner vil være at finde på de kæmpestore stande, hvor de er klar til at tage imod de danske kunder, der kommer forbi.

- Vi har folk stående på de stande, hvis mærker, vi her i Scantruck repræsenterer i Danmark, hvor Komatsu jo nok er den største af dem, siger Dennis Faurby, markedschef, til Licitationen - Byggeriets Dagblad.

Men også Manitou, McCloskey og andre af firmaets brands i Danmark vil være bemandet med folk fra Skive, der tager turen derned for at vise flaget.

Andre kan også

Hos Stemas er der også fokus på Bauma.

Her har man blandt andet fokus på Himoinsa, hører hjemme på den sydspanske middelhavskyst, hvor man producerer generatoranlæg og lystårne. Virksomheden fylder i år 40 år, og det er der planer om at markere på Bauma.

Her lægger Himoinsa an til at lancere det helt nye system til strømproduktion og lagring EHR. Det kan fungere på stand-alone basis til at drive entreprenørmaskiner, eller som ladestation til de elektriske maskiner. EHR tillader tilmed integration med gas- og dieselgeneratorer, så det bliver muligt at reducere antallet af driftstimer.

- Himoinsa arbejder på udvikling af 500 kWh-enheder og 1 MW-anlæg i 20 fods containere og 2 MW enheder i 40 fods containere, fortæller Jeppe Birkedal, som er ny salgs- og produktchef for Himoinsa hos Stemas A/S.

Bæredygtighed

- De nye batterilagrings- og distributionssystemer er en del af Himoinsas køreplan mod bæredygtighed og nul-emissioner, hvor alternative brændstoffer kommer til at spille store roller. På Bauma kommer vi også til at se helt nye Stage V-produkter, nye lydsvage Silence Plus-generatorer og altså de helt store container-løsninger, siger Jeppe Birkedal.

Han er landet som ny Himoinsa-chef hos Stemas A/S midt i en travl tid med større fokus på elektriske løsninger, end nogensinde tidligere. Den spanske fabrik er ganske godt med inden for generatorer og lystårne, og producerer flere end 60.000 generatorer om året. Produktsortimentet spænder fra små generatormodeller på 3 kW til løsninger på 2000 kW. Lystårnene laver Himoinsa i størrelser op til 9 meter.

- Som ny Himoinsa-mand hos Stemas glæder jeg mig meget til besøgende fra Danmark, hvor de således mulighed for at få en præsentation også på dansk. Jeg tager nemlig hele ugen med i München, siger Jeppe Birkedal.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125