23948sdkhjf

Genoptager skolebyggeri efter Q-Constructions konkurs

Skolebyggeri i Vesthimmerland kommer i gang igen efter konkursen hos totalentreprenøren, Q-Construction, i maj i år.

Det står klart efter et byrådsmøde 27. oktober i Vesthimmerland Kommune, hvor det stillestående skoleprojekt i Vindblæs i Vesthimmerland var på dagsordenen.

Detaljerne fra byrådets drøftelser fremgår ikke af referatet fra byrådsmødet, da punktet ” Toppedalskolen genoptagelse af byggeri” er lukket.

”Et enigt Byråd godkender, at projektet fortsætter og at finansieringen sker ved at nedskrive inventarbudgettet med 1.339.633 kr., og at byggeriet dermed genoptages,” er eneste tilgængelige bemærkning i referatet.

Pengene, der skal til for at gå skolebyggeriet genoptaget, kommer oveni i 30 mio. kr., som allerede er bevilget.

Få dage fra ny entreprenør

Den aarhusianske entreprenør nåede knap i gang med skoletilbygningen, inden man måtte indgive konkursbegæring. Siden er der ikke sket noget på byggepladsen, hvor en ny undervisningsfløj ellers burde være godt på vej.

Nordjyske har dækket sagen, og ifølge avisen skulle der i løbet af ”nogle få dage” en ny entreprenør, der afløser konkursramte Q-Construction

Q-Construction blev sammen med arkitekter fra Cubo og ingeniører fra Sweco valgt som totalentreprenørhold på den nye undervisningsfløj på skolen i Vindblæs for et år siden.

Planen lød på en færdig tilbygning i foråret 2023, men konkursen og arbejdet med at finde en ny entreprenør betyder, at arbejdet bliver forsinket.

- Men jeg håber, at skolen kan stå færdig til det nye skoleårs start efter sommerferien 2023, siger borgmester Per Bach Laursen (V) til Nordjyske.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11