23948sdkhjf

Ghettoområde lader livet til fordel for rækkehuse

Næste år er der udbud på 10 nedslidte blokke, der skal nedrives og omdannes til 48 almene rækkehuse

Senest i 2030 er boligområdet omkring Nørager i Sønderborg forandret. Det beskriver en udviklingsplan for Nørager og Søstjernevej med flere, som Teknik-, By- og Boligudvalget i Sønderborg Kommune netop har godkendt en lokalplan for.

Det skriver Sønderborg Kommune i en pressemeddelelse.

10 nedslidte blokke skal nedrives og omdannes til 48 almene rækkehuse, og derudover etableres der 30 private rækkehuse, mens 18 etværelseslejligheder på Søstjernevej og Søgræsvej er ommærket til ungdomsboliger. Desuden åbnes området op mod det eksisterende villakvarter på Limfjordsvej, Vendsysselvej, Morsøvej og Læsøvej, fastlægges det i udviklingsplanen.

- Lokalplanen skal være med til at skabe rammerne for omdannelsen til et attraktivt og varieret boligområde med både almene og private boliger. Boligområdet bliver også mere åbent og bedre integreret med resten af området, siger Kirsten Bachmann, der er formand for Teknik-, By- og Boligudvalget, i pressemeddelelsen og påpeger, at man har gode erfaringer fra Nordborg med at omdanne etageboliger til rækkehuse.

Lokalplanen skal være med til at skabe rammerne for omdannelsen til et attraktivt og varieret boligområde med både almene og private boliger Kirsten Bachmann, formand for Teknik-, By- og Boligudvalget

Der arbejdes efter følgende plan:

  • 2023 Omdannelsen af området sendes i udbud 
  • 2023-2024 Genhusning af beboere i Nørager 
  • 2024 Byggeri af almene rækkehuse begynder 
  • 2025 Byggeri af private rækkehuse begynder

Opgør med ghetto

Boligområdet Nørager og Søstjernevej med flere blev i 2020 udpeget til et såkaldt hårdt ghettoområde/omdannelsesområde. 

Derfor blev Sønderborg Kommune og Sønderborg Andelsboligforening forpligtet til at udarbejde en udviklingsplan for boligområdet for at reducere antallet af almene familieboliger. Udviklingsplanen er godkendt af Sønderborg Kommune, Sønderborg Andelsboligforening og Indenrigs- og Boligministeriet.

– I Sønderborg By er der mangel på rækkehuse, så det giver god mening at omdanne slidte blokke til attraktive rækkehuse. De lavere bygninger giver også mere privatliv, siger Kristian Beuschau, der er næstformand i Teknik-, By- og Boligudvalget, og fortsætter:

– Beboerne i området er dog bekymret for trafikforholdene, når der åbnes op for kørsel fra villakvarteret ind til de nye rækkehuse. Derfor vil der blive lavet en trafikanalyse.

Op mod 236 husstande skal genhuses midlertidigt eller permanent. Sønderborg Kommune samarbejder med boligorganisationerne om genhusningsprocessen.

Byrådet skal tage stilling til lokalplanen senere på måneden.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11