23948sdkhjf

Algebehandling i Nordjylland

Algebehandling gør det af med kedelige misfarvninger og plamager på tage, murværk og terrasser.

Det er særligt nødvendigt i Nordjylland, hvor det fugtige klima med mange gråvejrs- og regnfulde dage giver perfekte vækstbetingelser for algerne – og den øvrige bevoksning, der tit slår rødder, når først algerne har fået fodfæste.

Alger kan effektivt forkorte levetiden på dit tag, dit murværk eller din terrasse. For er der først begyndt at vokse alger, holder de på fugten. Det giver bedre betingelser for råd og svamp, ligesom algevæksten giver perfekte vækstbetingelser for større former for ukrudt og andre uønskede planter.

Derfor er en algebehandling særlig vigtig i Nordjylland
”Det kølige, fugtige vejr vi har haft her i Nordjylland hen over især den sidste del af sommeren i år, har været perfekt for algerne”, fortæller Ib Bollerup fra Elling Tagmaling ApS i Frederikshavn.

”Derfor er der mange, som er kommet hjem til en kraftig algevækst efter ferien – og som måske allerede har set de første større stykker ukrudt slå rod i algelaget på enten taget, terrassen eller ydervæggene på boligen. Det er noget, de skal have fjernet hurtigst muligt, hvis de skal undgå frostsprængninger, når først det bliver vinter”, advarer Ib Bollerup om.

For når først algerne får fodfæste, holder de på fugten. Det er guf for ukrudt og andre større vækster. Værre er det, at væksternes rødder oftest trænger ind i samlingerne mellem de tagplader eller tegl, der ligger på taget, eller graver sig ned i revnerne mellem fliserne. Det åbner op for fugten, og dermed råd og svamp i tagkonstruktionen. Eller frostsprængninger og udvaskning af gruset under fliserne, så flisebelægningen begynder at blive ujævn.

”Tilsvarende giver alger på facaden risiko for, at et eventuelt pudslag begynder at skalle af, når det bliver frostvejr. Eller at mørtlen mellem murstenene løsnes og falder ud, så der opstår sætninger i murværket”, uddyber Ib Bollerup.

Imprægnering og maling efter algebehandling
Når først algerne er fjernet med en algebehandling i Nordjylland, er det en god ide at få imprægneret den overflade, som der er blevet fjernet alger på.

Imprægneringen gør tag, murværk eller terrassefliser mere vandafvisende. Det gør det lettere for vandet at løbe væk eller fordampe. Derved får algerne – og dermed andre vækster – sværere ved at få fodfæste på arealet. Derfor går der længere tid, inden arealet har brug for en algebehandling igen.

”Tilsvarende kan en gang tagmaling efter en algebehandling give et visuelt løft til taget – eller fliserne på terrassen. Så meget, at naboer og besøgende familie og venner begynder at lykønske dig med dit nye tag eller din nye terrasse”, slutter Ib Bollerup fra Elling Tagmaling ApS.

Send til en kollega

0.094