23948sdkhjf

Partier: København skal være mere erhvervsvenlig

Der bliver diskuteret både havnetunnel og byggesagsgebyrer under de igangværende budgetforhandlinger i Københavns Borgerrepræsentation
København skal gøres mere attraktivt for erhvervslivet, så kommunen ikke fremover skraber bunden i erhvervsklimamålingerne.

En del af Københavns Kommunes budgetterede indtægter i 2016 bør derfor bruges på tiltag, der kan give virksomhederne bedre rammevilkår. Sådan lyder tonerne fra Venstre, der i forbindelse med de igangværende budgetforhandlinger har en række forslag, der nu skal drøftes politisk i kommunens borgerrepræsentation.

”Byggesagsgebyrerne er en øm tå. Dem ser vi gerne nedbragt, for de er en kæmpe hæmsko i forhold til at lokke virksomheder til byen. Her kan vi lære meget af de jyske kommuner. Derudover ser vi gerne, at skatter og afgifter bliver lettet, så det bliver mere attraktivt for virksomhederne at flytte til København”, siger Michael Gatten, medlem af Københavns Borgerrepræsentation for Venstre.

Arbejder for Havnetunnel

Også forbedringer af fremkommeligheden i byen står højt på partiets politiske ønskeseddel.

”Der skal gøres noget ved al den spildtid, som både borgerne og eksempelvis håndværksvirksomheder oplever, når de kører rundt i København. Vi er sammen med regeringen i gang med at sætte en Havnetunnel på dagsordenen. Den kan lede noget trafik væk fra byen og dermed skabe noget mere plads”, siger han.

Michael Gatten vil af taktisk årsager ikke ud med, hvilke forslag han mener, man har størst sandsynlighed for at få igennem, men understreger, at Venstre går til forhandlinger med åbent sind.

Et sted at bo

Jakob Hougaard, medlem af Borgerrepræsentationen for Socialdemokraterne er enig i, at Københavns Kommune skal være mere erhvervsvenlig.

”Vi vil gerne være med til at skabe flere parkeringspladser i brokvartererne, som også vil komme erhvervslivet til gode. Med vi halverede byggesagsgebyret ved sidste års budgetforhandlinger og det niveau er vi tilfredse med. Og så har vi i forhandlingerne fokus på, at der skal være et sted at bo til de mange nye københavnere”, siger han.

2. behandling af kommunens budget finder sted i oktober måned.

Sådan vedtages budgetterne
I august førstebehandler Borgerrepræsentationen budgetforslaget for det kommende budgetår. Under førstebehandlingen fremlægger overborgmesteren det samlede budgetforslag. Herefter vil partiernes budgetordførere holder deres budgettaler, hvor de præsenterer deres partis prioriteter for de kommende budgetforhandlinger.

Efter 1. behandling af budgettet begynder de egentlige politiske forhandlinger om en aftale for næste års budget. Partierne har frist medio september til at nå til enighed om en aftale og fremsætte ændringsforslag til budgettet.

Borgerrepræsentationens anden behandling af kommunens budget finder hvert år sted i oktober måned. Ved andenbehandlingen drøfter Borgerrepræsentationen budgetforslaget samt ændringsforslagene fra partierne og de tekniske ændringsforslag fra forvaltningen.

Når forhandlingerne er afsluttet, bliver samtlige ændringsforslag sendt til afstemning, hvor det samlede budget for det kommende år vedtages. Hvert år er der et afstemningsprogram til budgetmødet, der indeholder samtlige ændringsforslag.

Kilde: kk.dk
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125