23948sdkhjf

Milliardinvestering - aftale på plads om 900 boliger i Egedal

En ny stor bydel navngivet Landskabsbyen skyder de kommende år op i Egedal Kommune. Industriens Pension og 2L Projektudvikling har netop indgået en samarbejdsaftale om at udvikle den sydlige del af bydelen i området nord for Egedal Station.

Det indebærer opførelse af omkring 900 boliger fordelt på samlet cirka 75.000 kvm. De første boliger forventes at stå færdig i 2025.

Det skriver Industriens Pension i en pressemeddelelse. 

Fælles for hele projektet er, at det bliver udviklet efter høje bæredygtighedsstandarder, og alle boligerne forventes at blive bæredygtighedscertificeret med DGNB Guld.

Milliardinvestering

Udviklingen af Landskabsbyen betegnes fra Egedal Kommunes side som en vigtig del af kommunens store planlagte byudviklingsområde ved Egedal Station. Landskabsbyen skal udvikles til et bæredygtigt boligområde i tæt sammenhæng med den omkringliggende natur og med udsyn og adgang til grønne rekreative områder.

Industriens Pensions vil over en årrække investere et milliardbeløb i boligprojektet i den sydlige del af Landskabsbyen.

Senere er det planen, at den nordlige del af Landskabsbyen også skal udvikles, og med begge etaper forventes området at kunne rumme 1.600 bæredygtige boliger.

Udviklers største projekt til dato 

For 2L Projektudvikling er det vigtigt at indgå et samarbejde med en førende dansk investor i form af Industriens Pension om det nye boligprojekt: 

– Byggeriet i Landsskabsbyen bliver 2L Projektudviklings største projekt til dato. Og det sker i samarbejde med et af de største arbejdsmarkedspensionsselskaber i Danmark, siger adm. direktør i 2L Projektudvikling, Mathias Seidenfaden Busck, og fortsætter:

– Vi ser, at Landsskabsbyen rummer nogle fantastiske muligheder for at sammentænke arkitektur og natur med henblik på at skabe en ny, moderne bydel. 

Fakta om Landskabsbyen

- Industriens Pension og 2L Projektudvikling har indgået samarbejde om at bygge op mod 900 DGNB Guld-certificerede boliger i Landskabsbyen i Egedal Kommune.

- Landsskabsbyen har et samlet grundareal på ca. 25 hektar og er en del af kommunens byudviklingsområde med gåafstand til Egedal Station.

- Den sydlige del af landskabsbyen udvikles først (117.000 kvm), og det er her, at de op mod 900 boliger skal opføres.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.11